Lucie Kohoutová

Young Caritas Klub pro děti z Ukrajiny

Už je to skoro měsíc, co Young Caritas v Praze zareagovali na aktuální potřeby a v podstatě přes noc otevřeli vlastní adaptační skupinu pro děti přicházející z Ukrajiny.

Young Caritas Klub pro děti z Ukrajiny

Přízemí Charity Česká republika rozezněl smích a život malých předškoláčků. Holky a kluci od 2,5 do 7 let přicházejí každý všední den od 8 do 14 hodin do Charity, kde na ně čeká paní učitelka Kateryna. S tou každý den tvoří, zpívají, tančí, chodí na procházky a na hřiště. Jako ohromná pomoc a pravá ruka je přítomna vždy jedna dobrovolnice (děkujeme Aničko, Lolito, Sofie, Olgo a Agáto!), díky které se děti mají možnost seznámit s českým jazykem.

Za vybavení patří velký dík zaměstnancům Charity, kteří přinesli krásné knížky a hračky. Drobným dárcům, kteří přispěli na základní vybavení Klubu a firmě WIKY za dar ve formě hraček a kreativních potřeb.

Stále hledáme dobrovolnice a dobrovolníky, kteří mají zkušenosti s prací s dětmi a mají chuť a čas se podílet na jejich adaptaci nejen u nás ve Vladislavově ulici, ale i v dalších skupinách, ve kterých Young Caritas pomáhá.

V případě zájmu pište na e-mail youngcaritas@charita.cz a my se Vám ozveme.

Fotografie pořídil Jakub Žák