Lucie Kohoutová

2022 10. 5.

Válka rozdělila rodinu Julie. Manžel si novorozeného syna nepochová

Charita pro Ukrajinu

Julie čekala třetí dítě. Bydlela s rodinou na předměstí Kyjeva a kvůli bombardování se už čtvrtý týden ukrývala s dětmi ve sklepě. Juliin manžel šel do boje a byl to on, který trval na tom, aby těhotná žena se dvěma dětmi opustila Ukrajinu. Slyšel od známých, jak mnoho žen porodilo ve sklepích anebo v kyjevském metru bez jakékoli zdravotní péče. Nechtěl, aby toto riziko podstoupila jeho drahá žena.

Jaro v pohybu
2022 20. 4.

Jaro v pohybu

Young Caritas v Hradci Králové zahájil na jaře nový workshop s oblíbeným expertem Patrikem, který se zaměřuje na pohybové aktivity a poznávání lidského těla. Interaktivní setkání probíhají tentokrát v hradeckém Domově pro maminky s dětmi. V jarních měsících pokračovaly také taneční workshopy s Oxanou. Jeho účastníci si připravili taneční vystoupení i pro ukrajinské děti uprchlíků, o které se Charita stará na městské ubytovně. Young Caritas pro ně uspořádal ještě míčové hry a v dubnu připravuje také výtvarný kroužek s novým expertem Lukášem, osvědčeným dobrovolníkem a studentem UHK.