Novinky

Ve světě se neustále něco děje. Nejinak je tomu i u nás. Na této stránce naleznete nejnovější informace u událostech, které v rámci Young Caritas proběhly, nebo je teprve chystáme. Zároveň si zde můžete přečíst zajímavé články, jejichž cílem je informovat, vzdělávat i inspirovat.

Novinky
"Skutečným bezdomovcem se stáváte, když bezdomovectví přijmete za své."
2021 19. 11.

"Skutečným bezdomovcem se stáváte, když bezdomovectví přijmete za své."

“Já jsem měl strašně činorodý život. Pravděpodobně asi brzo umřu, co já jsem všechno stihl,” glosuje svůj životní příběh Slavko Ševčík (57), prodejce a zároveň  i redaktor Nového prostoru. Na smluvený rozhovor dorazil s dvacetiminutovým předstihem, protože “ženy přece nemůže nechat čekat.” Přichází v do detailu sladěném obleku, s hůlkou, která prozrazuje zrakový handicap. V prosinci čeká pana Slavka operace, jeho zrak se totiž silně zhoršuje. Proud vyprávění je téměř k nezastavení a jedna silná historka střídá druhou.

Young Caritas vyrazili za seniory. “Já trénuji je, oni trénují mě,” říká pohádková babička
2021 1. 11.

Místo luštění křížovek v pohodlí domova za zvuku praskajícího dřeva v krbu tráví babičky svůj čas v kruhu malých, upovídaných dětí dychtivých po zábavě. Jak samy říkají, hraní si s dětmi je naplňuje. Na oplátku mohou malým školákům předat své životní zkušenosti a ukázat jim tak svět jinýma očima. Na tuto myšlenku odkazuje i téma příměstského podzimního tábora - Zažít svět jinak, v rámci kterého děti ve středu 27. října s Young Caritas navštívily seniory z neziskové organizace Mezi námi.

Charita podpoří festival Mnoho světů v Jilemnici, kam přijede i hlavní hrdinka jednoho z filmů
2021 5. 10.

V obci Jilemnice proběhne 6.–10. října 2021 osmý ročník filmového festivalu Mnoho světů. S úspěchem se setkává zejména u mladé generace. Charita Česká republika se rozhodla festival podpořit a zprostředkovat mu dva snímky. Akce se zúčastní i režisér Saša Dlouhý, Jan Schroth ze Slovo 21 a migrační expertka Charity Česká republika Klára Boumová.