Novinky

Ve světě se neustále něco děje. A nejinak je tomu i u nás. Na této stránce najdete nejnovější události, které v rámci Young Caritas proběhly, případně je teprve chystáme. Zároveň si můžete přečíst zajímavé články, které mají za cíl informovat, vzdělávat i inspirovat.

Novinky
Cizinci se představili na akci Kousek Ze/mě
2021 21. 6.

Cizinci se představili na akci Kousek Ze/mě

Poradna pro cizince a migranty

U příležitosti Světového dne uprchlíků (20. 6.) Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice ve spolupráci s Young Caritas uspořádala v pátek 18. června odpoledne v budově diecézní Charity multikulturní setkání se symbolický názvem Kousek Ze/mě. Smyslem akce bylo inspirovat se příběhy, kulturou a dovednostmi cizinců, pro které se Česká republika stala novým domovem.

Young Caritas zve na zábavný týden v Jindřichově Hradci
2021 16. 6.

Young Caritas zve na zábavný týden v Jindřichově Hradci

Děti z Jindřichohradecka mohou v týdnu od 12. do 16. července zažít týden plný zábavných a současně naučných aktivit pod hlavičkou projektu Young Caritas při Diecézní charitě České Budějovice. Young Caritas se zaměřuje na neformální vzdělávání dětí a mládeže v podobě hravých projektových dnů, v rámci nichž experti na konkrétní témata předávají dětem znalosti z nejrůznějších oborů.

Dobrovolníci i z řad učňů: Smysluplná náplň volného času mladých lidí, kterým není vše jedno
2021 10. 5.

Dobrovolnické centrum, Diecézní charita České Budějovice

V posledním roce při zmínění slova dobrovolnictví si každý představí mladé zdravotníky, kteří pomáhají v nemocnicích nebo v očkovacích centrech. Dobrovolnictví jako takové má však obrovský rozsah. A mezi dobrovolníky se zařadili i tři žáci učebních oborů. Přinášíme vám rozhovor se dvěma z nich. V jejich rozhodnutí je kus odvahy, kus dobrého srdce. A ukázali nám, že to jde a jsme rádi, že boří mýty o sobecké mladé generaci.