Týden s Young Caritas přinese zajímavé rozhovory!

Charita Česká republika ve spolupráci s Diecézní charitou České Budějovice pořádají týden plný online rozhovorů na téma aktivní občanství.

Týden s Young Caritas přinese zajímavé rozhovory!

V době, kdy není možné osobní setkávání, se realizátoři projektu Young Caritas rozhodli, že vstoupí do online prostoru a přinesou různé pohledy na aktivní občanství. Od 22. do 28. 3. se od zajímavých hostů diváci dozví nejen o jeho různých formách, ale i o důvodech, které některé lidi přimějí k zapojení se do dění kolem nich.  Rozhovory se budou vysílat v přímém přenosu v pondělí, ve středu, v pátek a v neděli. Kdokoli bude mít zájem dozvědět se něco více o různých životních příbězích a motivacích k aktivnímu občanství, stačí, když se podívá na facebookovou stránku Young Caritas Česká republika, na které se budou rozhovory vysílat.

V životě se můžete vydat mnoha směry. Můžete se věnovat budování rodiny či kariéry, celoživotnímu vzdělávání, cestování i nicnedělání. Variantou je však i aktivní ovlivňování celospolečenských témat, která Vám připadají důležitá. A právě takovou cestu si vybrali lidé, kteří se představí během Týdne s Young Caritas.

Mezi hosty se objeví například vysokoškolský pedagog Salim Murad, mezi jehož hlavní výzkumná témata patří etnické stereotypy v české reklamě, v médiích i v pohledu na migraci či Veronika Batelková, která je předsedkyní spolku Zvol si info, jehož hlavním posláním je boj s dezinformacemi a dalšími nástrahami mediálního světa a sociálních sítí. Moderátoři z řad Young Caritas se pokusí zjistit, zda se vůbec cítí být aktivními občany a co pro ně tento pojem vlastně znamená. V rozhovorech se samozřejmě nevyhneme ani otázce o aktuální situaci, která kvůli omezením značně komplikuje práci, jíž se tito lidé věnují.

Týden s Young Caritas společně organizuje Charita Česká republika a Diecézní charita České Budějovice a mezi zpovídanými se objeví i jejich zástupci. Koordinátor českobudějovických Young Caritas a skaut Václav Peltan a vedoucí mise Charity Česká republika v Mongolsku Jana Žilková, jejíž rozhovor bude kvůli časovému posunu v neděli již od 11:00. Ostatní rozhovory budou začínat vždy v 18:00.

Více informací o jednotlivých hostech včetně termínu vysílání najdete zde.