SWAP: Přines, vyměň a odnes – bez zbytečného odpadu!

Ve středu 25. srpna se dveře informačního centra Charity otevřely všem příznivcům módy.

SWAP: Přines, vyměň a odnes – bez zbytečného odpadu!

V rámci populárního swapu přinášeli módní nadšenci nechtěné, nebo zkrátka již nevyužité kusy oděvů, a ty zde měli možnost vyměnit za jiné. Účastníci se tak kromě nových outfitů mohli těšit i z toho, že svým drobným činem přispívají ke snižování zbytečného odpadu.

Na pozadí swapu se jako již tradičně uskutečnil i udržitelný workshop. Prostřednictvím workshopu vedeného módní návrhářkou Sarah Dunn, mimo jiné autorkou projektu Boadicea, se zúčastnění poučili o tématu upcyklace, tedy o znovuvyužití již jednou použitých materiálů, a o celkové udržitelnosti v módě.  Součástí byla i vlastnoruční výroba tašek či sáčků na ovoce a zeleninu, to vše ze starých triček. Představena však byla i řada dalších způsobů, jak lze staré kusy látek využít. Vedle čelenek se vyráběla spousta dalších druhů doplňku, a na své si tak přišel každý.

Swap oblečení se v Charitě konal již po několikáté a jako vždy byla účast hojná. Oblečení, pro které se již nenašel nový domov, putovalo do charitního šatníku. Zde u potřebných své využití zcela jistě najde.

Rozhovor s módní návrhářkou Sarah Dunn najdete zde: https://1url.cz/nKdDv.