SWAP: Přines, vyměň a odnes – bez zbytečného odpadu!

Ve středu 25. srpna se dveře Charity otevřely všem příznivcům módy, kterým doma leží již nevyužité oblečení a doplňky, které by neměly přijít nazmar.

SWAP: Přines, vyměň a odnes – bez zbytečného odpadu!

V rámci populárního swapu oblečení mohli zúčastnění do informačního centra Charity přinášet nechtěné kousky oděvů a vyměnit je s ostatními za jiné, které jim budou dál dělat radost. Zároveň se mohli těšit z toho, že takovou výměnou přispívají ke snižování zbytečného odpadu, který by jinak s největší pravděpodobností končil na skládkách.

Na pozadí swapu se jako tradičně konal udržitelný workshop pro malé i velké, v rámci něhož se účastníci poučili o tématu upcyklace a udržitelnosti v módě. Workshopem provázela módní návrhářka Sarah Dunn, autorka projektu Boadicea, v rámci něhož vytváří autorské oděvy a doplňky, často právě pomocí upcyklace – tedy znovu využití již jednou použitých materiálů. Sarah spolu s účastníky vyráběla jednoduchou metodou nákupní tašky a sáčky na ovoce a zeleninu ze starých triček. Dále účastníkům ukázala další způsoby, jak lze staré látky využít například na výrobu čelenek či dalších doplňků. Na své si tak přišli malí i velcí.

Swap oblečení se v Charitě konal již po několikáté a jako vždy měl hojnou účast. Oblečení, pro které se nenašel nový domov putovalo do Charitního šatníku, kde najdou své další využití u potřebných.