Labyrint 2030

Výzvu pro mladé inovátory v oblasti udržitelného rozvoje Labyrint 2030, která odstartovala v dubnu 2020 pod hlavičkou Charity Česká republika, podpořilo několik známých tváří. Dnes slavíme Mezinárodní den žen a dívek ve vědě, proto se hodí představit právě jednu z ambasadorek projektu, Blanku Pilátovou.

Labyrint 2030

Blanka je studentkou ekologie a toxikologie na VŠCHT v Praze. Prostřednictvím sociálních sítí se snaží popularizovat chemii a vést své sledovatele k udržitelnějšímu způsobu života. Ve svých příspěvcích se nejčastěji věnuje právě tématům jako je ekologie, enviromentalismus, či tomu, co můžeme my, jako jednotlivci udělat pro naši planetu. To vše podává zábavnou a čtivou formou a daří se jí tak přesvědčovat stále více lidí o tom, že #chemiejeláska.

Výzva Labyrint 2030, cílí na mladé lidi a jejich projekty zaměřené na zahraniční rozvojovou spolupráci. Chce zvýšit informovanost české společnosti o zahraniční rozvojové spolupráci České republiky a zároveň aktivně zapojit mladé lidi do hledání inovativních řešení na aktuální výzvy v této oblasti. Kromě osvětových akcí nebo diskuzí s odborníky je součástí akce také soutěž, v rámci které odborná porota vybírá 5 nejlepších projektů zacílených právě na rozvojové země.

Autoři vítězného projektu se budou moci zúčastnit rozvojové mise v zemi, kde Charita Česká republika působí a zároveň dostanou příležitost posunout svůj nápad, prezentovat jej na konferenci Inovační fórum a třeba ho i ve spolupráci s Charitou Česká republika realizovat přímo na jedné ze zahraničních misí.