Kdo jsme

Působíme pod Charitou Česká republika a zároveň jsme součástí celoevropské platformy Young Caritas. Zapojujeme mladé lidi do dění, které je obklopuje. Probouzíme v nich empatii, solidaritu a zájem o společnost, ve které žijí. Pořádáme workshopy, besedy, přednášky i interkulturní akce, které malým i starším dětem pomáhají objevovat svět.

Kdo jsme

prstempomape

Young Caritas

Jsme součástí celoevropské platformy Young Caritas, která zapojuje mladé lidi do činnosti Charity a přináší jim tak možnost mít pozitivní dopad na společnost. Aktivity našich mladých dobrovolníků zahrnují kromě vypomáhání v charitních zdravotních a sociálních službách především organizaci osvětových akcí pro veřejnost, pořádání akcí pro školy a vytváření projektů, které mají za cíl pomáhat vlastní komunitě i cizincům žijícím u nás. V lednu 2020 zahájila Charita Česká republika spolu s Diecézní charitou České Budějovice, Diecézní katolickou charitou Hradec Králové a Diecézní charitou Plzeň tříletý pilotní projekt Young Caritas v České republice.