Hodnotové vzdělávání

V Young Caritas se snažíme v mladé generaci posilovat empatii a solidaritu s druhými. Klademe si za cíl vštípit mladým lidem ideál sociální spravedlnosti a zájem o prostředí, v němž žijí. Aktivní mládež, která se zajímá o svět a zapojuje se do veřejného života, může pozitivním způsobem ovlivňovat společnost okolo sebe.

Hodnotové vzdělávání

Jednou z našich klíčových aktivit, je neformální vzdělávání, nad rámec povinné školní docházky. Snažíme se používat novátorské i netradiční metody. Spolupracujeme se zaměstnanci Charity, kteří pracují s mládeží, školami, spolky a organizacemi a v neposlední řadě také s rodiči a mladými dobrovolníky. Společně se snažíme přispívat k lepší distribuci informací, protože jsme přesvědčení, že ve vědění je největší síla a nevzdělanost posiluje jen předsudky a negativní nálady ve společnosti.
Pro děti od šesti let připravujeme nejrůznější vzdělávací akce zaměřené na nejrůznější témata, jako je příroda, ekologie, kultura či pomoc potřebným. Učíme děti myslet kriticky a pracovat s informacemi.

Workshop_pracesdetmi

V dnešní technické době je podle našeho názoru nutné probouzet v dětech zájem o svět, ve kterém žijí. Pokud máte zájem o naše vzdělávací aktivity, podívejte se, co chystáme. Případně se nám ozvěte prostřednictvím kontaktů nebo formuláře!

Chceš být v obraze?

Přihlaš se do oběru novinek a plánovaných akcí!