Young Caritas Plzeň

Young Caritas při Diecézní charitě Plzeň seznamuje děti a mládež s důležitými společenskými hodnotami. Různorodé aktivity – workshopy, chráněné dílny či předměstské tábory – doprovází program protknutý společenskými tématy, který v mladých vzbuzuje zájem o pomoc druhým. Motivujeme je k solidaritě a odpovědnosti a předáváme jim systém hodnot, který se stane trvalou součástí jejich vlastní identity. Charita potřebuje připravovat svou vlastní generaci zaměstnanců. Podporovat nejen dobrovolnictví, ale zabývat se i dlouhodobou výchovou mladých lidí se sociálním cítěním, ukázat jim cestu…

Na co se zaměřujeme

Prostřednictvím vzdělávacích workshopů a dalších aktivit seznamujeme děti a mládež s důležitými společenskými tématy a motivujeme je k dobrovolnictví, které jim dává prostor tvořit budoucnost.

Naše aktivity

Příměstský tábor

Během letních prázdnin pořádáme příměstský tábor pro děti, který jim umožňuje zapojit se jako dobrovolník. Tábor je určen všem zvídavým dětem, které zajímá sociální odpovědnost, osobní rozvoj a pomoc druhým. Letošní tábor se uskutečnil od 10. do 14. 8. a od 24. do 28. 8. 2020.

Workshopy

Pro základní a střední školy či gymnázia v Plzeňském kraji pořádáme workshopy na míru.

Mladí dobrovolníci

Hledáme dobrovolníky; přednášky o dobrovolnické praxi. Hledáme mladé lidi zapálené pro tvorbu a různorodé aktivity projektu. Je to jedinečná možnost podělit se s ostatními o své zkušenosti, dovednosti a nadšení. Našich dobrovolníků si vážíme a jejich pomoc se jim snažíme kompenzovat otevřeností, vstřícností a možností účastnit se vzdělávacích kurzů, které jim hradíme.

„Young Caritas je pro mne velká naplněná touha ředitele, který ví, že důležité je nejen provozovat kvalitní služby, organizovat humanitární pomoc a zdravotní péči, ale také vést dialog a ukazovat na to, co a proč děláme. Vzbudit zájem mladých lidí o naše služby a jejich klienty a umožnit jim zapojit se do dobrovolné pomoci a do komunikace – ovšem na základě předané zkušenosti a praxe. Proto jsem si moc přál MLADÉ V CHARITĚ!”

Jiří Lodr, ředitel Diecézní charity Plzeň

Náš tým