Young Caritas Hradec Králové

Dobrovolnictví je cool. Přidej se k nám a zapoj se do aktivit Young Caritas v Hradci Králové!

Young Caritas Hradec Králové
Young Caritas při Diecézní charitě Hradec Králové nabízí mladým lidem příležitost aktivně se zapojit do dobrovolnických aktivit. Poskytujeme jim také prostor a potřebné zázemí pro realizaci vlastních kreativních projektů. Mladé dobrovolníky motivujeme k pomoci ve službách a k organizaci akcí pro veřejnost i školy, abychom podpořili jejich smysl pro solidaritu a aktivní přístup k životu ve společnosti.

Nabízíme aktivity

Workshopy

Pro děti a mládež všeho věku organizujeme tématické workshopy - výtvarné dílny i s experty plné praktických rad a zábavy (pro školy, neziskovky a dětská centra).

Aktuálně nabízíme
Živé knihovny a besedy

Představujeme dětem příběhy lidí, kteří jsou v něčem odlišní. Živé knihy vyprávějí a nabízí dětem prostor pro jejich zvídavé dotazy.

Více informací

Multikulturní aktivity

Pořádáme multikulturní dny pro školy, neziskovky nebo dětská centra, na kterých cizinci představují svou kulturu, umění i kuchyni.

Více informací

Podporujeme mladé dobrovolnictví

Mladí lidé mají jedinečnou příležitost uplatnit své schopnosti při organizaci multikulturních akcí Young Caritas, které pořádáme díky dlouhodobé spolupráci s Integračním centrem pro cizince a Regionálním ukrajinským spolkem ve východních Čechách. Mohou tak využít svůj potenciál, pomoci potřebným a přiložit ruku k dílu.

„Do projektu Young Caritas jsem se zamilovala na první pohled při návštěvě v Charitě Würzburg. Při vyhlášení dotačního programu umožňujícího nastartovat tento projekt i u nás jsem neváhala ani chvíli. Většina mladých lidí v sobě cítí přirozenou potřebu pomáhat, ale jsou hodně zaneprázdnění. Young Caritas jim však nabízí pestrou škálu i krátkodobých možností darovat svůj čas a pozornost těm, kteří potřebují pomoci.“

Ing. Anna Maclová, ředitelka Diecézní katolické charity Hradec Králové

Náš tým