Veronika Zvánovcová

C.I.T.Y.

Společná iniciativa mládeže pro udržitelný rozvoj Projekt C.I.T.Y. má za cíl aktivní zapojení mladých lidí do dění kolem nich. Na lokální a v konečném důsledku i na globální úrovni.

C.I.T.Y.

Do projektu zapojíme dvě skupiny mladých lidí. První skupinou budou tzv.  Young Counsellors, což jsou členi mládežnických parlamentů či zastupitelstev mladých ve věku 15 - 18 let. Druhou skupinou budou Young Leaders, která bude složena z mladých lidí, studentů či členů mládežnických organizací ve věku 18-
26 let, kteří mají zájem o práci s mládeží a zajímají se o téma udržitelného rozvoje.

V průběhu 15 měsíců se tyto dvě skupiny mladých lidí seznámí, formou různých aktivit a vlastní iniciativy, s konceptem projektového a grantového managementu, přípravou a realizací akcí pro veřejnost. Mohou si zdokonalit své komunikační dovednosti a prezenční schopnosti, mimo jiné díky vzdělávacím a komunikačním metodám využívaných v komerčním sektoru, které ihned mohou využít v diskuzi, argumentaci a prosazování zájmů ve svém městě či obci.

Na příkladech dobré praxe budou schopni demonstrovat řešení dané problematiky. Ve shrnutí, budou schopni měnit nebo se do jisté míry zapříčinit o změny v jejich městě, znát oprávněné osoby, cesty a způsoby, jak zvýšit povědomí o udržitelném rozvoji a ovlivnit to, že jejich hlas a slova dalších mladých budou vyslyšena, brána vážně a přispějí ke změně, kterou si přejí.

Hlavní aktivity projektu měly původně probíhat v průběhu roku 2020. Kvůli současné pandemii onemocnění Covid 19 a s ní spojenými opatřeními jsme však museli přistoupit k odkladu realizace projektu až do roku 2021.

Projekt byl podpořen Evropskou unií v rámci programu Erasmus+