Young Caritas Praha

Na základě hesla „TVOŘÍME BUDOUCNOST" probouzíme v mladých lidech empatii, smysl pro sociální spravedlnost i solidaritu.

Young Caritas Praha

Young Caritas, dnes již celoevropská platforma, zapojuje mladé lidi do činnosti Charity a poskytuje jim tak možnost spolupodílet se na šíření osvěty napříč společností. Prostřednictvím nejrůznějších aktivit zahrnujících vedle výpomoci ve zdravotních a sociálních službách také organizaci akcí pro školy i veřejnost je v mladé generaci probouzena empatie, zájem a solidarita. Vezměme odpovědnost do vlastních rukou a pojďme společně pozitivně ovlivňovat naše okolí!

#dobrovolník #nejsmelhostejní #ty+já=my #úsměvnicnestojí #každýmůžepomoci #dobrýskutek #novázkušenost #mátocenu

prstempomape
Zapoj se!

Láká tě práce dobrovolníka nebo třeba stáž při studiu? Neváhej a připoj se k týmu Young Caritas! Pojď nám pomoci s projekty, které vzdělávají a v konečném důsledku pomáhají útvářet lepší společnost.

Více informací

Naše aktivity

Projekty s přesahem

„Svoboda bez vzdělání je nebezpečná, vzdělání bez svobody je zbytečné,“ prohlásil kdysi John Fitzgerald Kennedy. Věříme, že podpora dětí a mládeže a posilování jejich vědomostních, sociálních a komunikačních dovedností přes netradiční metody neformálního vzdělávání mohou přispět k dalšímu rozvoji nejen dětí samotných, ale i celé občanské společnosti. A nejsme sami: Young Caritas je celoevropská platforma, k níž se svými aktivitami připojily již desítky evropských Charit. Jsme rádi, že i díky podpoře našich partnerů může mezi nimi být rovněž Charita Česká republika.“

Jakub Líčka, generální sekretář Charity Česká republika

Náš tým