Young Caritas Praha

Probouzíme v mladých lidech empatii a chuť posilovat solidaritu a sociální spravedlnost na základě hesla "tvoř budoucnost"!

Young Caritas Praha

Young Caritas při Charitě Česká republika provází děti a mládež ve věku od 6 do 26 let globálním světem. Zapojujeme je do různorodých aktivit a nabízíme jim možnost podílet se i na jejich realizaci. Díky široké nabídce akcí a bohatému programu probouzíme v mladé generaci empatii, zájem, solidaritu – a především chuť podílet se na utváření lepší budoucnosti.

prstempomape

Zapoj se!

Nabízíme mnoho příležitostí pro mladé lidi. Staň se dobrovolníkem či stážistou při studiích. Pomáhej nám s projekty, které vzdělávají a v konečném důsledku tvoří lepší společnost, ve které žijeme!

Více informací

Naše aktivity

Projekty s přesahem

„Svoboda bez vzdělání je nebezpečná, vzdělání bez svobody je zbytečné,“ prohlásil kdysi John Fitzgerald Kennedy. Věříme, že podpora dětí a mládeže a posilování jejich vědomostních, sociálních a komunikačních dovedností přes netradiční metody neformálního vzdělávání mohou přispět k dalšímu rozvoji nejen dětí samotných, ale i celé občanské společnosti. A nejsme sami: Young Caritas je celoevropská platforma, k níž se svými aktivitami připojily již desítky evropských Charit. Jsme rádi, že i díky podpoře našich partnerů může mezi nimi být rovněž Charita Česká republika.“

Jakub Líčka, generální sekretář Charity Česká republika

Náš tým