Skřítek volá o pomoc!

Nová městská hra od Young Caritas České Budějovice byla vytvořena jako pomyslný dárek pro Diecézní charitu České Budějovice u příležitosti oslav jejích 30. narozenin.

Skřítek volá o pomoc!

Diecézní Charita byla zřízena 1. prosince 1991 Biskupstvím českobudějovickým. Již 30 let tak pomáhá lidem v tíživé životní situaci nebo akutní nouzi. Ulehčujeme život zdravotně postiženým, seniorům, lidem bez domova, obětem domácího násilí i cizincům, kteří u nás žijí. Pomáháme při mimořádných událostech, jako jsou povodně nebo požáry. Věnujeme se také podpoře vzdělávání dětí a mládeže v chudých oblastech světa. Naším posláním je služba milosrdné lásky všem lidem v nouzi, bez rozdílu.
„Aktuálně diecézní Charita koordinuje činnost 18 profesionálních a 11 dobrovolných Charit, zaměstnáváme téměř 600 pracovníků, kteří pracují v sedmdesáti sociálních, čtyřech zdravotních službách a dalších projektech. Ročně pomůžeme více než 9 tisícům lidí,“ doplňuje Jiří Kohout

Pojďte slavit s námi a užít si hru!

Prozkoumejte České Budějovice a okolí, poznejte dávnou bytost, která pomáhala lidem a zjistěte více o tom, co dělá Charita. Čeká na Vás 10 zastavení, na kterých potrénujete mozkové závity, dozvíte se různé informace a dokonce jsou pro Vás připraveny různé úkoly.

Jak hrát?

• Stáhnete si aplikaci ACTIONBOUND do mobilu – přes Obchod Play (Android) nebo App Store (iOS) - vše je zdarma.
  • Aplikaci spustíte a kliknete na „SKENOVAT KÓD“.
  • Načtete QR kód.
  • Nyní se již můžete vydat na cestu a užít si nevšední zážitek ze hry!

hra kod

Návod na spuštění hry také zde!

Co dělat po dokončení hry?

• Prosíme, nezapomeňte nahrát své výsledky. Po splnění všech úkolů se zobrazí HOTOVO, poté stačí kliknout na ODESLAT. V tomto případě již opět potřebujete připojení na internet. Pokud k němu zrovna v danou chvíli nemáte přístup, nevadí. Výsledky stačí nahrát například až doma.

Užitečné informace:

• Trasa může být ve své maximální pěší délce přes 10 kilometrů! Myslete na to s oblečením, odhadnutím energie a času. (Nikdo ale neřekl, jakým způsobem se tam musíte dostat. Takže autobus, kolo, vše povoleno!)
  • Ke hře potřebujete chytrý telefon. Zapnutou navigaci – Umístění. Internet v mobilu v průběhu hry nepotřebujete, po načtení QR kódu se data uloží do aplikace.
  • Po dokončení hry, prosíme, nezapomeňte nahrát Vaše výsledky.
  • Hra je pro týmy i jednotlivce.
  • Místa můžete i přeskakovat. Věříme ale, že zde máme samé odvážlivce, kteří trasu splní do posledního metru!
  • Buďte průkopníci a pomozte nám hru zlepšit, Váš názor nás zajímá! Jakoukoliv zpětnou vazbu zasílejte na e-mailovou adresu: vaclav.peltan@dchcb.charita.cz.

Děkujeme!

Krásný zážitek ze hry přeje
Tým Young Caritas