Lucie Kohoutová

Jaký byl týden pro ukrajinské děti?

Od 25.4. do 29.4. pořádal tým Young Caritas týden pro ukrajinské děti. Akce se konala v prostorách v kláštera Kongregace Školských sester Notre Dame.

Jaký byl týden pro ukrajinské děti?

První den byl pro děti připraven program v podání paní Dany Ibragimové, která je herečkou Jihočeského divadla. Pro děti si připravila pohybové aktivity, které byly zaměřeny na trénování spolupráce a uvědomění si svých pohybových schopností. Další den byl opět v jejím podání, ovšem více zaměřen na kognitivní dovednosti dětí. Čekaly je nelehké úkoly na procvičení paměti a spolupráce.

Kulatá nálepka na roll-up Veselí

Třetí den paní Ibragimovou vystřídala Šárka Zavadilová z organizace BudeCirkus. „Ta si pro děti připravila spoustu aktivit a pomůcek, se kterými je učila žonglovat, balancovat, točit, házet a mnoho dalšího. Dále pak vedla pohybový program zaměřený na hrubou motoriku dětí. Během čtvrtého dne společně s dětmi vyrazila do historického centra Českých Budějovic. Děti se podívaly na náměstí, Černou věž, radnici a přilehlé uličky. Ty je zavedly na Sokolský ostrov, kde děti čekaly aktivity s loutkami, které si pro ně paní Ibragimová nachystala společně se svým manželem,“ líčí zážitky Vít Kovář, koordinátor aktivit projektu Young Caritas.

Kulatá nálepka na roll-up Veselí (2)
Poslední den byl již od začátku slunečný, tak se celý program konal venku na Sokolském ostrově u centra Českých Budějovic. Pro děti bylo připraveny improvizační aktivity na hudbu, základy dramatického projevu a na konci programu následovalo i zpívání ukrajinských lidových písní v podání pana Ibragima.

Děkujeme za krásný týden!
Tým Young Caritas České Budějovice